Planlama ve organizasyon faaliyetlerinde alışkanlıklarımızın da etkisinin olduğunu söylemek isterim. Hiçbirimizin özellikle de çalışırken dikkat etmediği unsur su içme meselesi oluyor malesef. Alışkanlık
yapmak istediğiniz her şey günlük rutininizi oluşturabilir. Bunlardan biri her gün 2 litre
su içmek gibi bir rutin olabilir.
Çalışma masanıza yada alanınıza koyacağınız bir şişe ile su içmenizi hatırlamayı kolaylaştırabilirsiniz. Özellikle fabrika gibi kapalı alanlarda her bir bölümün önünde su sebili bulunur çalışma alanında suyun erişiminin kolay olması için. Böylece çok gariptir ki baş ağrısı gibi semptomların azaldığı ve daha nitelikli bir çalışma sağlandığı gözlemlenmiş. Baş ağrısı nedir ki revirden bir ağrı kesici alınabilir diye düşünülebilir. Ancak kronikleşen ağrılar gözlerde bulanıklık, baş dönmesi ve mide bulantısına yol açtığından iş kazalarına yada çalışılan alanda kalitesizlik maliyetlerine neden oluyor. Su içmek alınan önlemlerden sadece biri. Örneğin tozlu bir ortamda yada talaşlı imalat yapılan bir alanda çalışan işçiler için mutlaka yemekte yoğurt verilmesi gerekir. Tabi ki çalışma alanınında havalandırılması gerekir.
Sonuç olarak çok personelli çalışma alanlarında su sebili gibi çalışma alanına konulabilecek bir şey konulması gereklidir. Az personelli yerlerde de personel kendi suyunu yanına alabilir.
- Baş ağrısını önler.
- Kanseri
önler.
- Parkinson
ve alzheimer hastalıklarının riskini azaltır.
- Bağışıklığı
arttırır.
- Sindirim
sağlığını korur.
- Tansiyona
iyi gelir.
- Kalp ve
damar hastalıklarına önlem olur.
- Cilt,
ağız, saç sağlığını korur.
Bu arada sabah limonlu su içerseniz;
- Nefesiniz
ferahlar. Solunum sorunlarına iyi gelir.
- İltihabı
ve tahrişi önler.
- Enerjiniz
artar.
- Cildinize
iyi gelir ve kilo vermeye yardımcı olur.
(Suyunuzu
kaliteli cam şişede muhafaza ediniz.)
Su içmeyi unutmayalım.
Yorumlar
Yorum Gönder